Recursos

Recursos

Quin sentit té, tot plegat? Guia per a Joves

Durant els dies de recolliment a casa tenim una gran oportunitat: aprofitar per parar, observar dins nostre, trobar sentit a tot el que es mou a fora i tot el que es remou en el que sentim.
Ep! Sí, clar... També tenim una oportunitat per compartir, agrair al món la solidaritat i fer xarxa, crear i gaudir fins i tot en la soledat.
Però... Quin sentit té tot el que estem vivint? La Generalitat de Cataluya ens proporciona algunes idees per trobar-hi sentit amb aquesta guia

 

Articles recomanats de la plataforma FARO

FAROS Sant Joan de Déu és la plataforma digital de promoció de la salut i el benestar infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Actualment, i atesa la situació d'emergència sanitaria actual, els continguts de la revista digital van molt enfocats a la gestió psicològica i social dels efectes colaterals que provoca la Covid-19

Article: "Afrontamiento del duelo en la infancia y la adolescencia"

En els propers dies i setmanes, moltes famílies, nens i adolescents es trobaran amb la situació de pèrdua de persones significatives de manera inesperada i repentina. L'article elaborat per FAROS té com a objectiu facilitar informació respecte al dol en la infància i l'adolescència, destacar els aspectes rellevants o difierencials de les pèrdues i oferir pautes generals respecte a com comunicar la mort d'algú. 

Article: Efectes en els nens del confinament a casa pel coronavirus. Mesures de prevenció i actuació.

Article: Les 7 C's per a desenvolupar la resiliència en nens

 

 

Imprimibles gratuïts Totnens

TotNens és un portal adreçat a famílies amb nens que els hi agradi sortir i fer activitats dins i fora de casa. Tot i això, tenint en compte que ens trobem en període de confinament, la web ofereix una sèrie de continguts adaptats a la nova situació excepcional. Entre els molts recursos que ofereixen hi ha imprimibles gratuïts molt interessants. 

Muntanya russa d'emocions durant el confinament

Article d'Eva Murillo, mestra i autora del bloc Reflexions Educatives

Ja fa uns quants dies que estem confinats i tots plegats comencem a fer-nos una idea de la magnitud de la situació. Les notícies que cada dia ens arriben ens sobrepassen; però intentem sobreposar-nos i tirar endavant. Tots ho patim i vivim com podem. Nens, adolescents, joves i adults. Dia rere dia veiem com el món on vivíem s'està ensorrant i ens costa donar crèdit. Observem el nostre voltant i un munt de sensacions i sentiments se'ns barregen en el nostre interior.
Per ajudar a les criatures a gestionar aquest desgavell és important reconèixer i admetre davant d'ells que a la majoria d'adults ens passa el mateix. Posar nom a les sensacions i parlar-ne en veu alta ajuda a agafar força. I fer-ho amb algú a qui li passa el mateix, dona consol i suavitza la sensació d'impotència.
A continuació fem un llistat del garbuix de sentiments que podem sentir aquests dies. Parlar-ne amb els nens i joves de la casa ens pot ajudar a tots a superar els pitjors moments que, sens dubte, seran inevitables:

Leer más

Seminaris online gratuïts

La plataforma Integratek ens proposa un seguit de seminaris online gratuïts per a ajudar-nos a fer front a diverses situacions del nostre dia a dia: des de claus per a mantenir el cervell sa, a com gestionar les nostres emocions en temps de crisi. Feu una ullada a les diverses xerrades ofertes, de dues hores de durada:

Link Seminaris Integratek

Confinament, informació i pantalles

Estar ben informat i fer un ús adequat de les pantalles és més important que mai. Ser crítics amb la informació i tenir eines per sobreviure a l'allau informatiu i l'efecte d'infoxicació que ens pot provocar és una necessitat bàsica del moment que vivim.

Leer más

Log in