Notícies Generals

Notícies Generals

Informació important: Preinscripció Escolar Curs 2020-21 i oferta de la preinscripció

La preinscripció escolar d'educació infantil, primària i ESO es farà entre el 13 i el 22 de maig i del 27 de maig al 3 de juny es farà en el cas de Batxillerat, segons ha informat el Departament d'Educació.

A partir del 13 es podrà fer de forma telemàtica, però es reservarà del 19 al 22 per fer-la presencial amb cita prèvia per a les famílies que no puguin telemàticament.

Davant de la pandèmia, Educació promou la preinscripció telemàtica i per això el tràmit es podrà fer online a través del portal preinscripció.gencat.cat. S'omplirà un formulari telemàtic i enviarà la documentació necessària, ja sigui escanejada o fotografiada, mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

Consulteu l'oferta de la preinscripció al Mapa Escolar de la preinscripció curs 2020-21, fent clic aquí

Feu clic aquí per accedir a tota la informació en referència a les preinscripcions escolars.

 

 

 

 

 

Santjordi i el Covidrac, cultura Km 0

Hi havia una vegada... hi havia una vegada un poble molt bonic envoltat de boscos que amagaven moltes coves i balmes. Els antics li deien Spelugues”, “Splugues” o “Spelunca, no queda massa clar...
En aquest poble la gent vivia immersa en la por perquè el Drac dels seus avantpassats, aquell que tenia afició a cruspir-se cada dia una donzella, havia pres noves formes i sabia noves maneres d’atacar. El santjordi de sempre no semblava que ara tingués ganes de lluitar i la gent estava trista i desolada... i ja no esperava santjordi.
Tot això li sabia molt i molt de greu a santjordi que pensava: on anirem a parar si no celebren la meva festa, si ja no expliquen als menuts que jo mato dracs i defenso donzelles...
Per això aquell any va decidir baixar a la terra, anar a aquell poble de coves i salvar-lo del maleït Drac. Perquè el Drac ja no es menjava una noia diària, com més petit es feia més cruspia i tothom estava en perill. Fins i tot ja no es deia Drac sinó Covidrac...
Abans de baixar al poble, santjordi es va assessorar amb els seus cavallers sobre les noves armes, les pròpies, pensava ell, del s. XXI:
- Porta sabó, molt sabó - li van dir. - I lleixiu - afegí un altre. - Els guants que portes no sé si seran homologats però fan el fet... però amb la capa
millor que et facis una mascareta – digué un tercer.
Santjordi era un bon jan i va fer cas de tots els consells. Però quan es va veure reflectit al mirall gairebé es posà a plorar:
- Si sembla que m’hagi contractat una empresa de neteja! Quina fila fa un cavaller amb
lleixiu a la mà i una pastilla de sabó a la punta de l’espasa?
Malgrat tot, malgrat l’espasa que sempre duia i que només brandava de tant en tant per moure una mica el braç que sempre se li adormia, santjordi no era home de discutir i va baixar, amb lleixiu i sabó, al poble que cada cop estava més trist. També portava l’espasa, faltaria més.
Els avantpassats d’aquella gent havien après a lluitar contra el Drac que es menjava donzelles però ara el Covidrac havia mutat i s’havia fet invisible. No sabien què fer... fins que va arribar santjordi com un anunci de detergent, amb una espasa plena de sabó i lleixiu a la mà.
-Qui és aquest home tant estrany?- va preguntar un nen.
La gent també s’ho preguntava fins que una vella molt vella va dir:
- Té una retirada a santjordi.
I tots van esclafir a riure. Ara els parlaria la vella del drac i la rosa! Però quan ho anava a fer, santjordi es va posar a cridar:
- Tothom a casa, quedeu-vos a casa!
I la gent li va fer cas. Però la gent a casa, un cop va netejar-la, endreçar-la, pintar-la de nou, un cop va cuinar i cuinar, va veure pelis i va fer mil connexions i videoconferències es va començar a avorrir. I contra això el pobre santjordi, que passava amunt i avall per tots els carrers, no sabia com lluitar. Però com que santjordi era llest i un bon jan, ja ho sabem, va decidir demanar ajut als patrons de la vila i Santa Magdalena i Sant Mateu van baixar encantats.
- És que segur que vosaltres els coneixeu més. Jo els he ficat a casa per un drac que no sé matar i ara s’avorreixen... i no m’agradaria que el meu nom anés lligat a l’avorriment! - I tant que els coneixem! - va dir, cofoia, Santa Magdalena. - Si tant sols miressin l’escut de la vila... - feu Sant Mateu. - I què hi té a veure l’escut amb tot això? - digué sorprès santjordi - Home santjordi! Que no veus que l’escut té una mà? - Si, però ben bé no sé per quins set sous hi ha una mà... - Ma, de Magdalena! – digué, altre cop cofoia, Santa Magdalena. - Ep! I Ma de Mateu – afegí Mateu. - Molt bé, molt bé... la mà ja sé d’on ve... i ara què? – s’impacientà santjordi - Tu, molta espasa i molta llegenda però ets una mica tal·lós oi? – feu Mateu - A veure, calma – intervingué Magdalena - Els meus protegits només han de recordar
que tenim dues mans: una per a servir, ajudar... - I l’altre per llegir i escriure! – conclogué Mateu que sempre presumia d’evangeli. - I regalar roses... afegí santjordi. - Cultura i servei, servei i cultura – sintetitzà Mateu
I amb una mà tothom va començar a llegir, a investigar, a escriure, compondre i crear. Amb l’altra els espluguencs van començar a ajudar qui ho passava malament: hi havia gent que cosia mascaretes, que repartia les teles, que visitava hospitals, que feia llistes interminables de qui calia ajudar... I al poble de les coves hi havia molts sanitaris que gairebé no tenien mans per ajudar tothom. També hi havia gent que netejava els carrers, que atenia botigues de menjar, que... així que el poble va deixar d’avorrir-se.
I qui es va avorrir va ser el Covidrac perquè, tot i ser molt potent, tenia una flaca: la força de la gent li feia por, molta por.
De sobte, santjordi va recordar que s’acostava la seva festa. Ell encara no havia matat el Covidrac però amb tanta gent investigant i ajudant començava a pensar que ni falta que feia... començava a pensar que potser no era tant necessari perquè tota aquella gent d’Esplugues duia al cor un santjordi que l’empenyia a lluitar contra qualsevol drac. I això a santjordi el va fer feliç!
I va arribar santjordi. I la gent d’Esplugues va sortir als balcons, a les finestres, a les terrasses i va començar a aplaudir amb les dues mans. I de balcó a balcó es va sentir un crit: per santjordi, llibres i roses Km 0!
Això m’ho explicava el meu avi quan era petit i em deia que va ser un Sant Jordi diferent però que cap drac del món pot fer que un poble oblidi les seves festes. I ara, que soc sanitari, sovint em miro les mans i penso: cultura i servei, servei i cultura.
Molt bon Sant Jordi a tots i una felicitació especial a tots els Jordis!

Camina amb vosaltres i per vosaltres prega,

La comunitat religiosa

 

Felicitació de Pasqua

La comunitat religiosa del Col·legi Natzaret us felicita la Pasqua d'una manera d'allò més especial. 

Missatge del Departament d'Orientació

En aquests dies de confinament, el Col·legi Natzaret segueix acompanyant les famílies també a través del Departament d'Orientació. La Lurdes i la Maria Rosa ens fan arribar el seu missatge a través d'aquest video.

 

 

Tancament temporal del Col·legi Natzaret

Estimades famílies:

 

Com ja sabeu, la Generalitat ha decretat la suspensió temporal de l’activitat educativa presencial a tots els centres de Catalunya. La mesura es començarà a aplicar divendres 13 de març, i durant 15 dies. Per tot això, les classes queden suspeses entre el 13 i el 27 de març ambdós inclosos, fins a nou avís de la Generalitat.

És el nostre desig minimitzar la repercussió de l'absència a l’escola dels nostres alumnes, pel que hem dissenyat les següents línies d'acció que estaran disponibles a partir de dimarts 17 de març.

 

QUIN SERÀ EL CANAL DE COMUNICACIÓ ENTRE FAMÍLIES-ESCOLA DURANT EL PERÍODE DE CONTENCIÓ?

Qualsevol canvi o mesura que afecti l’activitat educativa serà comunicada mitjançant el correu i via alèxia. També es publicarà a la web i a les nostres xarxes socials.

 

QUINS SÓN ELS RECURSOS QUE S’HAURÀ D’UTILITZAR DURANT EL PERÍODE DE CONTENCIÓ?

 

INFANTIL

Cada dimarts i dijous via Mail i via Alèxia s’enviaran activitats i tasques que puguin fer amb la família.

 

PRIMÀRIA

De 1r a 3r: dimarts i dijous, via Alèxia s’enviaran activitats i tasques que puguin fer amb la família. De 4t a 6è: dilluns, dimecres i divendres s’enviaran activitats i tasques. També es contactarà amb els alumnes via Mail.

 

ESO

Diàriament el professorat pautarà via Mail els continguts i les tasques especificant les plataformes corresponents. (Moodle, etc) La feina és matèria avaluable.

 

BATXILLERAT

Diàriament el professorat pautarà via Mail els continguts i les tasques especificant les plataformes corresponents. (Moodle, etc), tot exigint el màxim rigor possible. La feina és matèria avaluable. El professorat farà un seguiment personalitzat d'aquest treball durant els 15 dies de suspensió de les classes i atendrà els correus en horari escolar.

 

SORTIDES I SERVEIS

El menjador i la resta de serveis, així com les activitats extraescolars, queden suspeses fins a la data indicada. Les sortides i excursions s’ajornen fins a nou avís. Les previstes a partir del 30 de març NO se suspendran, de moment, fins a comprovar l'evolució de la situació actual. Durant el mes d’abril es buscarà la fórmula de devolució del cost del menjador i la permanència. En qualsevol cas el més important ara és que tothom es cuidi i procuri per la gent més propera.

 

Us agraïm la vostra comprensió i col·laboració en aquesta situació tan excelpcional.

Atentament,

 

 

L’Equip Directiu

Informació del vostre interès: Covid-19

 Benvolgudes famílies,

Aquests dies estem rebent constantment notícies des de tots els mitjans de comunicació sobre el coronavirus (HCoV). A dia d'avui seguim amb la pràctica de les mesures d'higiene que les autoritats competents ens han recomanat a tots. Us adjuntem dues informacions rebudes ahir. La primera és del Consorci d’Educació de Barcelona i us la transmetem de manera íntegra a continuació:

 

Benvolgudes direccions,

Us relacionem les instruccions establertes en relació amb el coronavirus (COVID-19):

Si hi ha sospita de contacte estret amb persona infectada amb símptomes en els últims

14 dies, la persona afectada per aquesta situació (o la família en cas d’alumnat) ha de

quedar-se a casa i trucar al 061 i seguir les seves instruccions.

Amb les persones que es determina confinament domiciliari perquè han estat

recentment en contacte estret amb persones infectades amb símptomes, es fa

seguiment des de l’Agència de Salut Pública de Barcelona per veure la evolució. El

confinament dura 14 dies.

Si teniu amb situació de confinament algun alumne/a o professional del centre

educatiu (o personal extern: menjador, lleure, ...), només cal informar al CEB, a través

de les vostres coordinadores territorials o referents, i seguir les recomanacions que hi

ha a la web del CE:

https://www.edubcn.cat/ca/el_consorci/sala_de_premsa/coronavirus

Preval el principi de confidencialitat per sobre del de transparència, per evitar

estigma de la persona en situació de confinament i de la pròpia escola, així com per

evitar desbordament del procés de gestió i control.

Cas que es confirmés infecció, ja sigui alumnat o professionals del centre, des de

l’ASPB es posaran en contacte directe amb vosaltres, per donar instruccions sobre el

que cal fer.

Si no hi ha cap cas al centre de persona en confinament (alumnat o professional), no

cal fer res d’especial apart de seguir les recomanacions que hi ha a la web del CEB.

Direcció d’Acció Educativa - Consorci d’Educació de Barcelona

 

També adjuntem el comunicat del Departament d'Educació en relació al Coronavirus i fem anotacions en negreta sobre l’actuació de l’escola:

 

En relació al coronavirus, el Departament d’Educació fa saber als centres educatius

noves mesures de prevenció amb la finalitat de contribuir a la seva contenció:

§ El Departament d’Educació insta a la suspensió de tota activitat que

organitzin els centres educatius del Departament o qualsevol servei del mateix

Departament que no sigui lectiva o curricular, que es faci fora del centre i que impliqui

professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament.

Les sortides lectives que impliquin un sol centre es poden mantenir. Aquesta

mesura de suspensió té efectes sobre fires, trobades, cantades, certàmens, etc.

 

  • El festival d’Educació Infantil que estaba previst pel 3 d’abril, degut a que La Salle Bonanova ha suspés totes les actuacions al seu teatre, queda ajornat fins després de Setmana Santa. Us informarem de la nova data segons l’evolució de la situació. 

De moment, en un període de quinze dies, es cancel·len les activitats següents:

  • 12 de març: teatre de la matèria de català 2n de batxillerat
  • 27 de març: jornades de futbol sala de 4t de primària

 

En relació amb el punt anterior, el Departament no participarà a la propera

edició del Saló de l’Ensenyament, prevista entre 18 i el 22 de març. En aquest sentit,

insta a les direccions dels centres educatius que anul·lin les visites d’alumnat i

professorat al Saló que tinguin organitzades.

 

  • A data d’avui, el conseller d’educació, Josep Bargalló, dóna per fet que el Saló de l’Ensenyament s’ajornarà. Quan tinguem una nova data ens posarem en contacte amb vosaltres per comunicar-ho.

 

Com es va comunicar el passat 6 de març, les pràctiques en centres sanitaris

i sociosanitaris dels alumnes que estan cursant formació professional queden

suspeses per tal de facilitar al màxim l’activitat assistencial del personal d’aquests

centres. Aquesta suspensió afecta també l’activitat d’alumnes d’ESO i Batxillerat que

fan plans de diversificació curricular en hospitals o residències de gent gran, com

els projectes singulars, els programes d’aprenentatge i servei o de voluntariat.

 

  • Aquest punt afecta als alumnes de batxillerat que fan el seu programa d’APS fora de l’àmbit escolar. L’activitat externa queda ajornada fins a nou avís.

 

Se suspèn l’activitat docent que s’ofereix als centres hospitalaris per a infants

amb ingressos perllongats, el que es coneix com a les aules hospitalàries, amb la

finalitat de reduir al màxim l’entrada de persones forànies als hospitals i hospitals de

dia.

Es mantenen les portes obertes que s’estan duent a terme aquests dies, però

es recomana als centres que es reforcin les mesures de prevenció, com ara evitar

aglomeracions de persones en espais reduïts i situar les indicacions de prevenció

de contagi ben visibles als centres.

Els Serveis Territorials d’Educació i el Consorci d’Educació de Barcelona

dotaran de personal substitut als centres davant de qualsevol incidència que s’hagi

comunicat per part del Departament de Salut.

Donada la importància de l’acció educativa en relació a les mesures de

protecció, s’insta els centres a formar els alumnes en les mesures recomanades pel

Departament de Salut.

 

  • Com a escola estem insistint molt en tots els protocols d’higiene i neteja i en la informació correcta a tots els alumnes.

 

Es recorda que davant de possibles casos, els centres han de posar-se en

contacte amb el 061 Salut Respon també amb les direccions dels Serveis Territorials

o del Consorci d’Educació de Barcelona. Des d’aquests òrgans territorials, de la mà

del Departament de Salut, es farà seguiment dels casos i de les consultes.

Es manté, com a principi general, la recomanació de no viatjar als països i a

les regions afectades, mentre les autoritats sanitàries d’aquests països no aixequin

les mesures de control que actualment estan duent a terme. 

 

  • Per tant, el viatge de 4t d’ESO es manté mentre les autoritats sanitàries no diguin el contrari. Us adjuntem el mapa actiu de les regions a les que es recomana no viatjar. No obstant, quan les dates estiguin més properes analitzarem la situació en funció de l’evolució.

 

  • Pel que fa al viatge de 6è de primària, de moment es mantenen totes les prereserves que s’han fet i decidirem la conveniència o no de fer-lo, segons l’evolució de la situació.

 

 Us mantindrem informats amb qualsevol novetat que rebem com a escola.

 

Moltes gràcies.

L'Equip Directiu

 

 

Gràcies per venir a veure'ns - Portes Obertes 2020

Des del Col·legi Natzaret volem agrair a totes les persones que fan possible el projecte educatiu: des dels alumnes que protagonitzen el seu propi aprenentatge fins a les famílies que confien en la xarxa d'escoles innovadores, passant pel personal no docent i òbviament per l'equip docent, que dia rere dia articula el projecte educatiu. Gràcies a tots els qui en el dia d'ahir van creuar el llindar de la nostra escola en els dos edificis.

 

 

Log in