Notícies Ed. Secundària

Excursió a la Girona medieval

Els alumnes de 2n d'ESO van conèixer de primera mà la ciutat de Girona la setmana passada. La ciutat compta amb nombrosos testimonis del seu passat medieval i els nostres alumnes van poder gaudir d'aquest llegat: durant tot el dia, els alumnes van poder passejar pels carrerons del call jueu, fer la visita al Monestir de Sant Pere de Galligans o pujar les escales de la catedral de Girona, des d'on van poder constatar la presència tant de l'estil gòtic com de l'estil barroc de la façana i també del seu interior, l'espai gòtic voltat més ample del món.  

Visitant el Museu Jueu, els alumnes van adonar-se del llegat que aquests habitants de la Girona medieval van deixar a la humanitat, en una època de creixement en què la ciutat es va convertir en la segona ciutat de Catalunya amb una població de 10.000 habitants. El vell recinte emmurallat va quedar petit i la ciutat es va estendre cap als dos costats del riu Onyar, donant peu a la construcció de ponts emblemàtics pels quals també hi van tenir l'oportunitat de passar.

 

El lloc triat per dinar fou Parc de la Devesa, obra declarada bé cultural d'interès nacional i alhora pulmó verd de la ciutat.

Tots plegats ho van passar d'allò més bé :)

 

 

 

Natzaret Esplugues

Log in