Notícies Ed. Primària

Notícies Ed. Primària

Street for kids primària

El passat 5 de maig els nens i nenes de primària vam envair el carrer amb jocs i propostes lúdiques per sumar-nos a la campanya “Street for kids” que pretén, entre d'altres, promoure un espai públic lliure de perills perquè nens i nenes puguem recuperar el carrer com a zona de joc i aprenentatge.

Ens ho vam passar genial amb el paracaigudes, els patins, els cèrcols i utilitzant el carrer com un gran llenç per pintar i dibuixar!

 

Representacions d'arts escèniques de final de curs

Els alumnes d'Educació Primària d'enguany ens han delectat amb unes magnífiques representacions musicals de final de curs al pati de la nostra escola. A causa de la situació pandèmica que vivim, les famílies no han pogut assistir presencialment a les representacions i és per això que hem enregistrat en vídeo les seves actuacions, que quedaran per a la posteritat!

Enhorabona a totxs per la magnífica feina feta!

Moltes gràcies Loly per acompanyar un any més els nostres alumnes en una assignatura tan especial i emocionant. 

 

 

¡Muchas gracias Mario Lange!

Los alumnos y alumnas de 1º de primaria hemos tenido la suerte de conocer más de cerca al artista Mario Lange. Gracias a sus videos hemos conocido su estilo, sus murales y nos ha permito colorear algunas de sus obras que personalmente nos ha hecho llegar. Nos hemos inspirado en su gusto por el arte, las líneas, los colores y hemos decorado nuestras ventanas llenándolas de luz con flores gigantes.

¡Gracias Mario por habernos acompañado durante todo nuestro proyecto!

Haz clic aquí para ver cuánto hemos aprendido de Mario ;)

 

Finalistes del repte I CAN 2020

El Col·legi Naztaret ha estat seleccionat per a formar part del Festival I CAN enguany després de presentar la iniciativa "Món, tu vius millor sense burilles", duta a terme pels alumnes de 2n de Primària de l'any passat.

Utilitzant la metodologia de cinc fases basada en el Design Thinking, cada infant sent el problema, imagina solucions, actúa tot posant en marxa un pla d'acció, evalua i evoluciona, reflexionant sobre els aprenentatges i compartint el projecte per tal d'inspirar altres persones. Els alumnes de 2n de Primària van constatar que el terra de la seva ciutat, Esplugues, no era net: hi havia moltes burilles que a la fi, acabaven al mar. I hi van voler posar solució. Van idear un pla d'acció que ara els ha estat reconegut per l'organització Design For Change. 

El proper 22 de març tindrà lloc el Festival I CAN (enguany telemàtic), una oportunitat per amplificar la veu dels qui han desenvolupat projectes Design For change i han millorat el món amb els seus resultats. L'esdeveniment l'organitza Design For Change Espanya i compta amb el suport de la Fundació Edelvives i el patrocini de la Fundació CEPA. 

El Col·legi Nazaret se suma d'aquesta manera al repte dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), ja que Design For Change està reconeguda per les Nacions Unides com a organització impulsora. 

 

 

Els nostres guanyadors al XVI certamen de lectura en veu alta

El Col·legi Natzaret participa des de fa quatre cursos al Certamen de Lectura en veu alta organitzat per la Fundació Enciclopèdia i la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de promocionar la llengua i la cultura catalanes especialment mitjançant l’edició d’enciclopèdies, llibres de consulta, diccionaris, llibres infantils i juvenils, llibres de text i obres de literatura catalana i universal.

En l’edició d’enguany, atès que no s’ha pogut fer la lectura en veu alta de forma presencial, s’ha decidit que tots els participants al certamen en resultessin guanyadors.

Dos alumnes de Cicle Mitjà i dos de Cicle Superior de Primària han representat el nostre centre enguany: L’Ona Roldán, el Martí Vera, el Bruno Pascual i el Sergi Tell.

A continuació trobareu els nostres alumnes en acció. Una experiència sens dubte d’allò més enriquidora per als participants.

 

Per una Esplugues sense burilles! Design for Change 2n Primària

Als alumnes de segon de primària ens agradaria compartir amb tots vosaltres el nostre Design for Change.
La nostra preocupació per cuidar el medi ambient ens ha generat un repte: "Evitar que les persones llencin burilles a terra".


Per conscienciar als veïns i les veïnes d'Esplugues hem elaborat: cendrers, clauers amb missatge, rètols, una carta a la policia per fer-li saber la nostra preocupació i fins i tot, hem portat a terme una marxa reivindicativa pels carrers de la nostra ciutat!
Hem treballat el nostre Design amb molta il·lusió i l'hem gaudit molt.


Esperem que amb el nostre projecte ajudem al planeta.

 

 

5è de Primària coneix Esplugues Televisió (ETV)

Aquesta setmana els alumnes de 5è de Primària han pogut conèixer els platós de Televisió d'Esplugues i veure com es realitza un informatiu, tot aprofitant que als projectes de llengua treballen la notícia.
Una part del projecte consistia a identificar diferències i similituds entre els diferents mitjans: premsa digital, premsa escrita i un telenotícies de televisió.
A Esplugues Televisió van poder aprendre que una notícia requereix d'un equip de professionals que van molt més enllà dels periodistes que apareixen.
 
En general va ser una sortida molt enriquidora on la visita als estudis i al departament de producció els va fer canviar la idea sobre el Periodisme i la vida darrere les càmeres. 
Al video següent podreu veure com els alumnes van poder participar d'un programa ben especial. 
 
Per veure fotos feu click aquí
 
 
 

Natzaret Esplugues

Log in