Notícies Batxillerat

Marta Quesada i Lucía Hernández, guanyadores de l’Esplugues Talent

Entrevistem les alumnes del Col·legi Natzaret que han rebut el primer premi del Concurs Esplugues Talent pel seu projecte “Dots & Clothes”

Han estat uns mesos de molts esforços, però finalment, la Marta i la Lucía, alumnes de 1r de Batxillerat, respiren tranquil·les: han resultat guanyadores de la primera edició Esplugues Talent i han rebut com a premi un viatge a San Francisco (Califòrnia) per conèixer empreses representatives de sectors innovadors, com Google, la NASA, Facebook o la Universitat d’Stanford. La gala final va tenir lloc el passat dimarts 10 a la sala d’actes de l’Institut Joaquim Blume

El concurs, impulsat per l’Ajuntament d’Esplugues i Talent Factory i destinat a fomentar la cultura emprenedora de l’alumnat dels centres de secundària, ha comptat amb la participació d’un total de 89 projectes, d’entre els quals se n’han seleccionat en una fase final les 12 idees més innovadores. Entre elles, també hi era el projecte “Diabetic Watch” de les germanes Maria i l’Elena Jaén, també alumnes del Col·legi Natzaret.

 

Parlem amb la Marta Quesada i la Lucía Hernández, les flamants guanyadores del concurs.

 

Com esteu després de guanyar l’Esplugues Talent? Us ho esperàveu?

Estem molt contentes i emocionades i encara no ens ho acabem. Teníem moltes esperances en guanyar perquè crèiem en el nostre projecte i en el que havíem desenvolupat.

 

En què consisteix el vostre projecte?

A Dots & Clothes, oferim experiències, és un projecte per donar autonomia a les persones invidents. Proporcionem a aquest col•lectiu poder gaudir de l’experiència completa d’anar de compres de forma totalment independent i autònoma amb un senzill sistema d’etiquetatge en braille i una aplicació que els ajudarà en tot aquest procés, tant a la botiga de roba com a casa seva per vestir-se.

 

Com ha estat el procés? En què consistia cadascuna de les fases que heu superat?

No us mentirem, el procés que hem seguit ha estat dur però crec que una de les millors experiències que hem viscut. La primera fase era clara, ser seleccionades entre els 11 equips finalistes del talent. Després va ser guanyar, però això ja va ser més complicat. Darrere d’aquest projecte existeix una gran dedicació tant per part nostra com del mentor, Sergio d’Edser Labs, que a part d’animar-nos ens ha ajudat en tot el que ha pogut.

 

Perquè creieu que el vostre projecte ha resultat guanyador?

Creiem que hem aconseguit guanyar gràcies a que no ens conformàvem amb un simple “està bé” Sinó que sempre buscàvem la millor solució, la millor forma de fer les coses, encara que això ens va portar certs mals de cap, el que hem aconseguit fer ha valgut la pena.

 

Quin consell donaríeu als participants al concurs del proper any?

Que s’esforcin tot el que puguin i que si de veritat creuen que una idea és bona, apostin per ella; que no es rendeixin davant les dificultats i que sempre hi ha solucions als problemes. Si creieu en alguna cosa, lluiteu per aconseguir-ho.

 

 Marta Quesada i Lucía Hernández, guanyadores de l'Esplugues Talent, amb la coordinadora de Batxillerat Dolors Polonio i el professor de l'àrea d'Economia i Empresa, Ferran Balat. 

 

María i Elena Jaén, Lucía Hernández i Marta Quesada, finalistes i representants del Col·legi Natzaret en aquesta edició. 

Natzaret Esplugues

Log in